Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Mestni park Drevored Sevnica

Mestni park Drevored Sevnica

Ob reki Savi, kjer je včasih stal mogočen kostanjev drevored, ki pa so ga ob izgradnji hidroelektrarn na spodnji Savi skupaj z atletsko stezo podrli, se urejajo nove športne, rekreacijske in parkovne površine. Sredi junija 2014 je Občina Sevnica priredila uradno odprtje trim in fitnes naprav na prostem. Delovanje naprav na sedmih vadbenih kotičkih so na odprtju predstavili učenci in učenke OŠ Sava Kladnika Sevnica pod vodstvom profesorja športne vzgoje Aleša Tuhtarja.

»Drevored, mestni park, je prvo celovito urejeno območje, kar pa bomo širili naprej, v Šmarju, na Orehovem ...,« je dejal župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in dodal, da je bilo v parku v zadnjih letih izvedenih več ureditev, ki skupaj oblikujejo celoto. Med drugim je bil zasajen lipov drevored, urejena je sprehajalna pot ob Savi, postavljeno je otroško igrišče z igrali, v teku pa je tudi ureditev balinišča.

Na ta način postaja nekdanji drevored prostor za druženje, sprostitev in rekreacijo.

 


Na www.kstm.si uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih....

Soglašam z uporabo piškotkov na tej strani