Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Mladinski center Sevnica


Mladinski center Sevnica
Trg svobode 10
8290 Sevnica

Objekt je opremljen z:
wi fi

Kontaktna oseba:
Mojca Švigelj, mobile 051/680-290

MC 1
MC 2 MC 3
MC 4 MC 5

Mladinski center je organizacija, ki deluje v lokalni skupnosti z namenom, da zagotavlja mladim asociativne načine druženja, spodbuja participacijo, prostovoljne aktivnosti in neformalno izobraževanje mladih, uveljavlja mobilnost in mednarodno povezovanje mladih, zagotavlja informiranost mladih in avtonomni mladinski prostor.

Mladinski delavci so na enem od svojih srečanj definirali mladinski center kot organizacijo, ki povezuje ljudi v ustrezno ustvarjeni socialni prostor, v katerega se vključujejo mladi kot posamezniki za usmerjeno preživljanje prostega časa in kjer poteka celostna obravnava posameznika.

Mladinski center = Ljudje + Socialna atmosfera + Prostor, kamor se vključujejo mladi kot posamezniki za usmerjeno ali neusmerjeno preživljanje prostega časa in kjer poteka celostna obravnava posameznika.

Mladinski center je temelj za izvajanje ukrepov ciljno naravnane mladinske politike v okolju, definiran in podprt z ustrezno zakonodajo ter dolgoročno umeščen v okolje.

Prepoznan je kot povezovalni element med različnimi področji, ki vključujejo mlade.Delovni čas Mladinskega centra Sevnica:

ponedeljek 13.00 - 19.00
torek 13.00 - 19.00
sreda 13.00 - 19.00
četrtek 13.00 - 19.00
petek 13.00 - 19.00
sobota 15.00 - 19.00
nedelja, prazniki zaprto


Delovni čas Mladinskega centra Sevnica, v času šolskih počitnic:

ponedeljek 10.00 - 15.00
torek 10.00 - 15.00
sreda 10.00 - 15.00
četrtek 10.00 - 15.00
petek 10.00 - 15.00
sobota 15.00 - 19.00
MC dejavnost
Mc najemUcna pomoc


Opis programov izvajanih v okviru mladinske dejavnosti:

S selitvijo na novo lokacijo, na Trg svobode 10, smo želeli, poleg racionalizacije  poslovanja, predvsem omogočiti lažjo dostopnost in uporabo prostorov MC-ja. Zaradi samega posega v prostor, ki je zahteval dodatne inštalacije, prezračevanje, pregrade, toaletne prostore…, smo morali   investicijo v novo opremo prestaviti. Vsekakor pa  trenutno razpoložljiva oprema in pripomočki , kljub starosti, služijo svojemu namenu. V prihodnjih mesecih se nam pridružite pri:

Tečaji računalništva
Prijave na tečaje sprejemamo preko telefona 07-81-61-076 (Mojca) ali na
e-poštni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Tečaji začnejo potekati takoj ko zberemo dovolj prijav.

Začetni tečaji angleškega in/ali španskega jezika
Poudarek bo na osnovah verbalne komunikacije, npr:
•    kako se predstavimo, pozdravimo…
•    komunikacija na potovanjih
•    naročanje hrane, pijače…
•    formulacija vprašanj, odgovarjanje
•    uporaba osnovnih časov za izražanje sedanjosti, preteklosti, prihodnosti
Tečaj je namenjen vsem začetnikom, ali vsem tistim, ki bi radi le osvežili svoje znanje angleščine. Prijave na tečaj sprejemamo preko telefona 07-81-61-076 (Mojca).

Likovne delavnice »V barvah je svet lepši«
Namenjene so vsem, ki jih risanje veseli. Delavnice bodo potekale enkrat tedensko, skozi celoten mesec, na koncu pa bomo organizirali razstavo ustvarjenih del. Za pomoč in svetovanje bo z vami mentor Miha.

Druženje s Šahovskim klubom Milan Majcen
Mesečna druženja bodo namenjena vsem, ki jih šah zanima. Organizirali bomo tudi skupinska tekmovanja proti posameznikom, najboljšim članom ŠK Milan Majcen.

Dnevna učna pomoč osnovnošolcem in pomoč pri nalogah
Mnogi učenci se med obilico učne snovi ne znajdejo najbolje. Bodisi so manjkali pri podajanju snovi, bodisi je bila snov prehitro podana ali pa počasneje in težje sledijo razlagi. Mnogi se tudi ne znajo učiti. Pomoč lahko vsak delovni dan poiščejo v Mladinskem centru.

Družabne igre in turnirji
V MC Sevnica spodbujamo igranje družabnih iger, s katerimi želimo otroke in mladostnike odvrniti od prekomerne uporabe računalnika (socialnih omrežij) in jim predstaviti igre, ki temeljijo na neposrednem druženju in zdravih oblikah preživljanja prostega časa. S tem otroci začutijo skupinsko dinamiko in se med seboj povežejo. Kot do sedaj, bomo večkrat organizirali tudi turnirje s simboličnimi nagradami za najboljše.

Skupina za mladostnike
Vabimo vse mlade, da se nam pridružijo pri tedenskih pogovorih, ogledih filmov, raznih natečajih, skupnih izletih, bowlanju, športnih igrah…. Z vami bo Damijan Ganc iz Družinskega inštituta Zaupanje.
Poučevanje slovenskega jezika za priseljence
Prijave na tečaje sprejemamo preko telefona 051680290 (Mojca) ali na e-poštni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Tečaji potekajo vsak ponedeljek od 11.30 do 13.00 ure.  potekati takoj ko zberemo dovolj prijav. Z vami bova Damijan, iz Družinskega inštituta Zaupanje in Mojca iz KŠTM Sevnica.

Mesečno bomo nadaljevali z:
•    Ogledi dokumentarnih filmov
•    Filmskimi večeri
•    Potopisnimi predavanji
•    Ustvarjalnicami za vse generacije
•    Tematskimi večeri

Zavedamo se, da program brez udeležencev nima vrednosti zato vas pozivamo, da nam še vnaprej podajate želje, hotenja, zanimanja… preko facebook profila: MladinskiC Sevnica, po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na tel št. 07-81-61-076.


 


Na www.kstm.si uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih....

Soglašam z uporabo piškotkov na tej strani