Javni zavod za kulturo, šport, turizem
in mladinske dejavnosti Sevnica

Bazen Sevnica

Bazen Sevnica
Prvomajska ulica 15
8290 Sevnica
Kontaktna oseba:
Petra Biderman, 031/703-982


Bazen Sevnica odpira svoja vrata

Prenova Bazena Sevnica je bila po več kot tridesetih letih obratovanja nujna. Cilj te obsežne in izvedbeno zahtevne investicije je poleg vsestranskega zadovoljstva občankam in občanom omogočiti tudi koriščenje prostora za preživljanje prostega časa, druženje in rekreacijo v poletnih mesecih na način, ki je varen in ki ustreza higienskim in drugim predpisanim standardom.

Bazen Sevnica predstavlja pomemben del športne in prostočasne infrastrukture v sevniški občini. Občina Sevnica je po sprejemu proračuna za leto 2019 pričela s postopki izbora izvajalca za načrtovano obnovo. Izbran izvajalec, Javno podjetje Komunala d.o.o. Sevnica, je z obnovitvenimi deli pričel v mesecu marcu. Prva faza obnove, to je obnova obeh bazenskih školjk in zamenjava celotne bazenske tehnike, je končana.

Obnovljen bazen obiskovalcem zagotavlja dodatno varnost pri uporabi bazena ter dviguje higienske in kakovostne standarde pri kopanju. Kvalitetni pregled in prevzem del je bil opravljen v sredo, 3. julija. Izvajajo se še postopki za ustrezno pripravo vode, pregled s strani pristojnega inšpektorata pa bo izveden v petek, 5. Julija, dopoldan.

V primeru pozitivne ocene kakovosti vode in lepega vremena bo upravljavec Bazena Sevnica, Javni zavod KŠTM Sevnica, bazen za obiskovalce odprl v petek, 5. julija, ob 15. uri. Vstop na bazen bo na dan odprtja brezplačen. Občina Sevnica, skupaj s KŠTM Sevnica in Komunalo Sevnica vse občane in občanke vljudno vabi na preživljanje prostega časa in prijetno poletno osvežitev na Bazen Sevnica!


Image title


OBVESTILO

Veseli nas, da vas lahko obvestimo, da bomo s kopalno sezono na Bazenu Sevnica začeli prej kot smo prvotno planirali. Zato bomo s 1.7. 2019 pričeli s predprodajo sezonskih kart.

O točnem odprtju vas bomo obvestili preko raznih medijev: spletna stran zavoda, facebook zavoda in bazena Sevnica, itd.

Hvala za razumevanje.

Obvestilo o predvidenem odprtju Bazena Sevnica

V intenzivnem teku je prenova Bazena Sevnica. Zaradi dalj časa nenaklonjenih vremenskih razmer in s tem zamika terminskega plana izvedbe investicije se bo kopalna sezona pričela predvidoma v drugi polovici meseca julija 2019.

Bazen Sevnica je z delovanjem pričel v letu 1986. Prenova je bila tako po več kot treh desetletjih dobrega delovanja nujna zaradi dotrajanosti in tudi inšpekcijske odločbe za zagotavljanje brezhibne kakovosti vode v bazenu v prihodnje.

Prenova bazenske školjke se s strani izvajalca, Komunale d.o.o. Sevnica, pospešeno izvaja. Sočasno tečejo tudi vse ostale priprave bazenskega kompleksa na pričetek sezone s strani upravljavca bazena, KŠTM Sevnica. Po izvedbi investicije bo pred pričetkom obratovanja potrebno izvesti tudi vse potrebne analize in postopke za ustrezno pripravo vode. Po zaključku letošnje sezone pa bo sledila še prenova strojnice bazena.

O točnem datumu odprtja in programu letošnje sezone bo obvestilo podano naknadno. Skrajšanju kopalne sezone bodo prilagojene tudi cene sezonskih kart.

Prenovljeni bazen bo gotovo pomembna pridobitev, cilj te obsežne investicije pa je v prvi vrsti vsestransko zadovoljstvo, tako uporabnikov kot tudi lokalne skupnosti, ki zagotavlja delovanje letnega kopališča.

Vse uporabnike naprošamo za razumevanje.

Občina Sevnica, KŠTM Sevnica in Komunala d.o.o. SevnicaBazen Sevnica obratuje vsako leto v poletnih mesecih od začetka junija do konca avgusta. V letošnjem bomo obogatili ponudbo za izvajanje različnih dejavnosti, izposojo rekvizitov in popestrili dogajanje na bazenu s številnimi zabavno-počitniškimi aktivnostmi, ki jih pripravljamo za vse generacije.


Površina:

  • veliki bazen - 50 m x 22 m x 1,1 - 1,9 m

  • mali bazen - 8,8 m x 8,8 m x 0,5 m

Možne aktivnosti:

  • plavanje

  • odbojka na travi

  • namizni tenis

  • igrala za otroke


Cenik storitev na Bazenu Sevnica - 2019


V letu 2019 PREDPRODAJA SEZONSKIH KART (20% popust). V predprodaji, od 1.7. dalje, bo karte možno kupiti v TA Doživljaj (Trg svobode 10, Sevnica).

Na dan odprtja bodo sezonske karte tudi z 20% popustom.


Na Bazenu Sevnica za vas pripravljamo zanimiv program, in sicer: 

ponedeljek, sreda, petek, ob 8.30 – vodna aerobika 

ponedeljek, sreda, ob 16.00 – igre v in ob vodi 

torek, ob 16.00 – predstavitev športnih društev iz občine Sevnica

četrtek, ob 16.00 – ustvarjalnice za otroke 


PLAVALNI TEČAJ: 

22. - 26. julij 2019 in 5. - 9. avgust 2019

Za plavalni tečaj so potrebne pred prijave na petra.biderman@kstm.siOdpiralni čas Bazena Sevnica:julij - avgustvsak dan:
08.00 - 19.00
1.9.2019 - 15.9.2019ponedeljek - petek:
12.00 - 19.00
sobota in nedelja:
8.00 - 19.00


Na bazenu se bo odvijal pester program. Spremljajte nas na spletni strani, facebooku,…..


Galerija

Temperatura bazen Sevnica

  • temperatura zraka: 27 °C
  • temperatura mali bazen: 24,9 °C
  • temperatura veliki bazen: 24,3 °C