Javni zavod za kulturo, šport, turizem
in mladinske dejavnosti Sevnica

Festival mladih 2023

V Sevnico, natančneje na Grad Sevnica, v prekrasno okolje grajskega parka in atrija se vrača Festival mladih 2023. Festivalsko dogajanje bo potekalo čez cel teden od torka, 22.8. do nedelje, 27. 8. 2023. Festival mladih je zelo pisano obarvan in ima vsebine za prav vse.

 
Image title


Prvi dan festivala boDan za zdravje, ki bo v torek, 22. 8.2023,od 15. do 21. ure, kjer se bodo v parku odvile kar 4 aktivnosti za krepitev odpornosti in splošnega zdravja.

Ob 15. uri bomo začel z Ledenim izzivom, kjer se boste v treh urah naučili teorije, se sprosili, dihali z dihalnimi tehnikami, se potopili v hladno in nato še ledeno vodo. Celotna aktivnost traja tri ure, od 15. do 18. ure in je vodena. Tak Ledeni izziv se bo prvič izvajal v Sevnici, zato nikar ne zamudite. Za Ledeni izziv so obvezne prijave, saj je število mest omejeno.

Ob 18. uri se nadaljuje program z Vodenjem po energetski poti po grajskem parku, aktivnost traja 1 uro in zajema vodenje po vseh sedmih energijskih točkah na gradu Sevnica kratko teorijo in sproščanje. Zaradi omejenega števila udeležencev so obvezne prijave.

Ob 19. uri nadaljujemo z vadbo joge, ki sicer poteka v izvedbi Društva joga za vsak dan, na gradu Sevnica vsak torek v poletnem času.

Ob 20. uri pa zaključimo dan s sproščanjem o zvočni kopeli zgongi.

Vse aktivnosti so brezplačne.

!! Za  aktivnost Ledeni izziv in Vodenje po energetski poti so zaradi omejenega števila udeležencev potrebne prijave na natasa.rupnik@kstm.si


Image title


Drugi dan festivala bo za Dan za družine, ki bo v sredo, 23.8.2023 z začetkom ob 15. ure.

Ta dan bo zelo pester in obarvan z raznimi aktivnostmi. Lahko se boste igrali na velikem napihljivem igralu,kaj dobrega pojedli od lokalnih ponudnikov hrane, si privoščili kokice in sladkorno peno, po celem parku pa bodo tudi vsebinski in foto kotički, kjer boste lahko spoznali tudi delo nekaterih lokalnih društev in organizacij. Ob 17. uri pa bo zelo luštna in interaktivna otroška predstava »Na Čirabarki«.

Aktivnosti se bodo odvijale v parku kar do 20.ure.

Vstop je prost.


Image title


Tretji dan festivala, petek, 25.8.2023, je rezerviran za Kitariado in se seli na igrišče ob Športnem domu in bo namenjen zabavi do jutranjih ur, saj nas bo zabavalo kar šest glasbenih skupin. Pet lokalnih, Cantina Thrash, Štandgas, Modre zvede, Makadam in ponovno na sceni Mayday oziroma bivši Liquf ter letošnja glavna skupina Batista Cadillac.

Vstopnina je 10€, en dan prej in na dan dogodka je vstopnina 12€. Karte so v prodaji v Turistični agenciji Doživlja in na www.entrio.si.


Image title


Četrti in peti dan festivala pa je namenjan Kinu pod zvezdami.


Sobota, 26. 8. 2023 ob 20. uri

FILM: Milosti polni (Llenos de gracia)

Roberto Bueso / Španija / 2022 / 109 min /

Navdihujoč družinski film o nogometu, nunah in predrzno navihani enajsterici, poln humorja, topline in srčne predanosti.

Povezava do napovednika filma: https://www.imdb.com/title/tt15341168/


Nedelja, 27. 8. 2023 ob 20. uri

FILM: Dedek gre na jug

Vinci Vogue Anžlovar / Slovenija / 2023 / 103 min / Vlado iz bolnišnice ugrabi svojega najboljšega prijatelja Borisa, saj se ne želi sprijazniti z dejstvom, da Boris umira.

Vlado iz bolnišnice ugrabi svojega najboljšega prijatelja Borisa, saj se ne želi sprijazniti z dejstvom, da Boris umira.

Povezava do napovednika filma: https://www.imdb.com/title/tt21807494/

Vstop prost!
Projekcija filma bo v magičnem ambientu grajskega atrija, zato priporočamo, da s seboj prinesete odeje, da se boste počutili kot doma.

Možen bo tudi nakup kokic in pijače.


Kontakti: info@kstm.si ali 051/680-220.