Javni zavod za kulturo, šport, turizem
in mladinske dejavnosti Sevnica

Grad Sevnica ponovno odpira vrata individualnim obiskovalcem

 

Drage prijateljice in prijatelji gradu Sevnica! Veseli smo, da lahko z vami delimo veselo novico, da s petkom, 8. majem, tudi naš grad ponovno odpira vrata individualnim obiskovalcem. Z vami bomo ob petkih med 12. in 18. uro ter sobote in nedelje med 10. in 18. uro.

Ker je število obiskovalcev, ki bodo naenkrat lahko vstopili v grad omejeno, bomo veseli vaše predhodne najave na 031 344 916 ali 07 81 65 462 in annemarie.culetto@kstm.si.


Prosimo vas, da se ob obisku ravnate v skladu z navodili, ki so na voljo na različnih mestih v gradu in spodaj ter spoštujete navodila naših sodelavcev, v prizadevanjih za ohranjanje vaše in naše varnosti.

  1. Prosimo, da grad obiščete zdravi. Če boste kazali znake obolenja, vas bomo namreč prosili, da ne vstopite.

  2. Obvezno je nošenje zaščitnih mask.

  3. Na več mestih bodo na voljo razkužilna sredstva, ki jih obvezno uporabite ob vstopu v grad in večkrat med obiskom.

  4. V kolikor je mogoče, prosimo, da vstopnino in nakup poravnate brezstično, s plačilno kartico.

  5. Listanje promocijskega materiala in knjig v grajski prodajalni ni dovoljeno. Prav tako ni dovoljeno dotikanje drugih prodajnih izdelkov, z izjemo tistih, za katere nakup se odločite. Potrudili se bomo, da vam bomo pri odločitvi dali kar največ informaciji in vam tako olajšali odločitev.

  6. Prosimo, da dosledno upoštevate oznake in navodila vodnika ob gibanju po gradu.

  7. Prosimo, da upoštevate varnostno razdaljo 2 metrov.

  8. Že v naprej se vam zahvaljujemo za razumevanje, ker boste občasno morali počakati na vstop v grad. V tem času vas vabimo, da obiščete grajski park in okolico, vendar tudi ob tem upoštevate varnostno razdaljo z drugimi obiskovalci in našimi sodelavci.

  9. Vstopanje v grad bo omogočeno v intervalih. Naenkrat se bomo posvetili posamezniku, paru, družini ali skupini do treh oseb, za katere se bomo lahko prepričali, da so prišli skupaj.


Želimo vam, da ostanete zdravi in se veselimo ponovnega srečanja z vami, drage obiskovalke in obiskovalci.


Mojca Pernovšek, direktorica KŠTM Sevnica kot oskrbnika gradu Sevnica s sodelavkami in sodelavci