Javni zavod za kulturo, šport, turizem
in mladinske dejavnosti Sevnica

Lisička giba

Športna aktivnost ima veliko pozitivnih učinkov, ker izboljšuje splošno počutje, nas napolni z energijo in nam pomaga ohranjati zdravje. Pomembno pa je, da izberemo aktivnosti, ki so primerne naši starosti, sposobnostim in predvsem želji po spoznavanju novega ali doživljanju nečesa, kar nam je blizu. Vabimo pa vas, da v rekreacijo poskušate vključiti celotno družino.

Zakaj se projekt imenuje Lisička giba? 

Lisička je prikupna žival in je po svojih lastnostih podobna človekovemu značaju. Je zelo prilagodljiva, ima veliko sposobnost hitrega gibanja čez ovire, je aktivna podnevi in ponoči, je zelo telesno močna in hitro najde svojo pot. V občini Sevnica ima lisička posebno mesto, s projektom pa želimo, da bi postala tudi prepoznavni znak gibanja v naši občini.

Nismo pa pozabili na najmlajše. Tudi zanje smo pripravili projekt z naslovom Mini lisička giba, namenjen pa je otrokom do 10. leta starosti, ki bodo zaradi prilagojenih meril laže dosegli simpatično nagrado.

Cilj projekta je, da bi prebivalci občine Sevnica in širše spoznali rekreativne točke v naši občini in se seznanili z dogodki v organizaciji različnih institucij in društev v njej.

Projekt Lisička giba poteka v obdobju od 1. 1. do 31. 12. 2020.

Navodila za sodelovanje: Pri projektu Lisička giba lahko sodelujete tako, da zbirate žige na posameznih točkah v naši občini. Za osvojitev praktične nagrade, majčke s potiskom motiva Lisička giba, morate v 3 vsebinskih sklopih izmed podanih 5 sklopov zbrati minimalno število točk, za tem pa nam izpolnjeno brošuro do 31. 1. 2021 posredovati na naslov KŠTM Sevnica.

 Image title


Ne ustavite se pri minimalnem številu žigov, ampak jih zbirate še naprej in osvajate dodatne točke. Med še bolj aktivnimi bomo namreč 3 dodatno nagradili.

Projekt je oblikovan v 5 vsebinskih sklopov, in sicer: Sevniška planinska pot – Pot Lojza Motoreta, Vrh pohodne poti, Tematska pot, Športni dogodek in Bazen Sevnica.

Več preberite v brošuri, ki jo lahko kupite po simbolični ceni 1,00 EUR v Turistični agenciji Doživljaj. Vabljeni k aktivnostim projekta in postanite lisička tudi vi.KŠTM Sevnica


Galerija