Javni zavod za kulturo, šport, turizem
in mladinske dejavnosti Sevnica

Aktualno

X-mas Kitariada
MC-jev spletni glasbeni natečaj

Image title


Mladi in mladi po srcu pogrešate glasbo, koncerte in druženja. S tem namenom smo na KŠTM Sevnica v sklopu mladinske dejavnosti ter mladinskega centra pripravili MC-jev spletni glasbeni natečaj »X-mas Kitariada«. Le kdo ne ve, da se v Sevnici vsako leto odvija Kitariada, ki napolni ušesa ter dušo z rock glasbo!

V letošnjem letu je bil zven koncerta predhodnega leta le še bežen. In nikakor ne želimo, da tako tudi ostane. Zatorej zabeležimo leto 2020 kot leto priložnosti za mlade, talentirane glasbenike, ki doma preigravajo svoje kitare ter druge inštrumente, poleg pojejo ali pa ne ter si neizmerno želijo trenutka, ko bodo lahko nešteto ur svojih vaj prenesli na oder, ne glede na to, da bo ta oder virtualen, saj nikoli ne vemo, kdaj spletna vsebina postane viralna. 

Kaj je torej X-mas Kiratiada?

Na kratko povedano MC-jev spletni glasbeni natečaj. Vendar s tem še ne vemo veliko več, kajne? X-mas Kitariada je spletni dogodek, na katerem so predvajane božično-novoletne skladbe, ki jih odigrajo (predvsem na kitaro) in lahko tudi poleg zapojejo mladi (in mladi po duši) glasbeniki, ki si želijo svoj talent pokazati širši javnosti in ne le igrati tistim, s katerimi živijo skupaj v stanovanju in sosedom, ki so tako ali drugače primorani poslušati preigravanje.

Kaj dobim če se prijavim?

  • Dobite predvsem brezplačno reklamo zase in svoj talent.

  • Dobite motivacijo, da se končno naučite eno novo pesem.

  • Na ogled dobite vsaj en koncert X-mas Kitariade (več kot se jih prijavi, več koncertov bo). Kajti na koncu bomo skladbe združili ter vam prirediti vsaj en spletni koncert.

  • Dobite zabavo.

  • Dobite pa tudi nagrado za sodelovanje! (Kaj? Pa naj ostane še skrivnost.)

In kako se prijavim?

Ko doma natrenirate eno skladbo z božično-novoletnim pridihom, jo najkasneje do srede 16. decembra 2020 pošljete na email naslov evija.zavrl@kstm.si. Za pošiljanje lahko uporabite aplikacijo We transfer (za pošiljanje večjih datotek). Če želite prejeti tudi nagrado za sodelovanje, v emailu sporočite tudi svoje podatke (ime, priimek, naslov, e-mail naslov ali telefonsko številko).

Nato pa se udobno namestite v naslanjač ter poslušajte X-mas Kitariado, ki ste jo so kreirali tudi vi!