Javni zavod za kulturo, šport, turizem
in mladinske dejavnosti Sevnica

Projekt »Sanacija okolice gradu Sevnica«

Spoštovani! 

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko že tretje leto organizira dneve odprtih vrat EU projekt, moj projekt, ki bodo potekali 9. in 10. junija 2017 po celi Sloveniji. Projekte so v začetku leta predlagali posamezniki, nato pa zanje tudi glasovali in izbrali po njihovem mnenju najboljšega v vsaki od 12 statističnih regij v Sloveniji.

Image title

V posavski statistični regiji je največ glasov prejel Projekt Sanacije okolice gradu Sevnica, v okviru katerega je bil celovito obnovljen grajski park, opravljena je bila rekonstrukcija sprehajalnih poti in obnovljena vrtnarjeva vila.

S tem je okolica gradu zažarela v svojem prvotnem sijaju. Grad danes privablja številne obiskovalce in ponuja raznolike vsebine.

Mnoge od njih bodo v sodelovanju KŠTM Sevnica, Občine Sevnica in izvajalcev programa predstavljene ob dnevu odprtih vrat Gradu Sevnica, 10. junija.Programski list

  • Ob 10:00 – pričetek dogodka s sprejemom obiskovalcev v grajskem parku z nagovorom barona Moscona, župana Občine Sevnica, glasbenim programom Godalnega orkestra Glasbene šole Sevnica in veličastnim plesom graščakov. 

  • Ob 10:30 – Spoznajmo grajski park: predstavitev projekta prenove parka v sodelovanju z Zavodom RS za varstvo kulturne dediščine, predstavitev botaničnih posebnosti grajske okolice v sodelovanju s Kozjanskim parkom 

  • Ob 11:00 – ogled grajske vile s predstavitvijo projekta Modra frankinja z »modro« zgodbo o grajskem vinogradu, vinu Grajska kri in grajski vinoteki, vključena bo tudi predstavitev grajske pojedine. 

  • Ob 12:00 – Koncert Glasbene šole Sevnica 

  • Ob 20:00 – Večerni romantični koncert Alenke Godec

***Ob 11:30 – izjave za medije v grajskem parku


Dodatni program za najmlajše 

  • 10:00–13:00 – različne tematske delavnice v sodelovanju z Mladinskim centrom Sevnica, lutkovne predstave v sodelovanju z Grajskim lutkovnim gledališčem Sevnica in viteške igre v sodelovanju z Društvom sevniški graščaki 

  • Ob 10:30 – obisk čarodeja Joleta Coleta

  • Ob 11:00 – iskanje skritega zaklada 

  • Ob 11:30 – lutkovna predstava Grajskega gledališča Sevnica


Grad bo v času programa odprt za oglede.

Istočasno bo v grajskem parku potekal XVII. Sevniški likovni shod Grad 2017, v sklopu katerega bodo likovni ustvarjalci ustvarjali v idiličnem okolju sevniškega gradu.

Pogostili vas bomo z dobrotami iz izključno domačega okolja. 

Vstopnine ni.

Vljudno vabljeni!