Javni zavod za kulturo, šport, turizem
in mladinske dejavnosti Sevnica

Sklop predavanj in delavnic POJNT

V mesecu februarju in marcu 2023 se bo v Sevnici odvijal sklop POJNT delavnic, namenjene razvoju, zagonu in rasti podjetniških idej. Vsak četrtek ob 16.uri se bomo dobili v Mladinskem centru Sevnica, kjer bomo izvedli kar sedem srečanj oziroma delavnic in predavanj.

Vse aktivnosti bodo za udeležence brezplačne, vendar je število udeležencev na vsako delavnico ali predavanje omejeno, zato so obvezne predhodne prijave na natasa.rupnik@kstm.si ali 051/680-220.


URNIK PREDAVANJ IN DELAVNIC S KRATKIMI OPISI

16.2. od 16.00 do 19.00: Delavnica: Od hobija do biznisa

Začnemo od začetka, z uvodno delavnico o poslovnem modelu. Delavnica bo interaktivne narave s ciljem iskanja kreativnih rešitev, večinoma boste delali na razvoju lastnega poslovnega modela pod vodstvom mentorja. Priporočamo, da na delavnico pridete vsi iz ekipe, saj bo skupno delo pripomoglo k boljšim rezultatom.

Na delavnico lahko pridete, tudi če nimate poslovne ideje in bi se le radi seznanili s pojmom poslovnega modela. Prav tako pridite na delavnico, tudi če ste sami v ekipi. Vsekakor je delavnica super za začetek podjetniške poti ali reševanja kakega obstoječega izziva preko podjetniške priložnosti.


23. 2. od 16.00 do 20.00: Delavnica: Dober stik s ciljno skupino

Imate ogromno dobrih idej, pa jih nekako ne uspete izraziti na način, ki bi prepričal tudi ostale? Ne veste čisto točno, kako komunicirati s svojo ciljno skupino? Težko na kratko oblikujete jasno sporočilo? Je vaš poslovni partner vizualni ali avditivni zaznavni tip in zakaj je to dobro vedeti?

V Sevnico prihaja podjetje Dober stik, eno boljših v Sloveniji na področju komunikacije in komunikacije s ciljno skupino. Predavateljica Andreja Sirk nas bo popeljala preko interaktivne in zabavne delavnice do konkretnih rešitev komuniciranja s svojo ciljno skupino.


2. 3. od 16.00 do 19.00: Delavnica: LinkedIn in Predavanje: Moja jezera - osebni brending

V Sevnico prihaja Manca Korelc, strokovnjakinja s področja LinkedIna in avtorica knjige Moja jezera. V 15 letih delovanja v svetu digitalnega marketinga ga je spoznavala v različnih vlogah na strani agencije in oglaševalcev, danes pa pomaga podjetjem zapisati in doseči cilje komunikacije na LinkedInu. V zadnjih 8 letih je izvedla več kot 520 predavanj in delavnic ter napisala prek sto člankov o digitalnem marketingu in družbenih omrežjih, med drugimi objavljeni v medijih. Je avtorica knjige o LinkedInu: LinkedIn by the Book

Svoje ljubezni do pisanja, raziskovanja skritih kotičkov Slovenije in kolesarjenja je združila v projekt Moja jezera, v katerem s kolesom obiskuje vsa slovenska jezera in na spletni strani ustvarja spletni leksikon. Za projekt je prejela POMP nagrado za posebne dosežke v vsebinskem marketingu ter dve Netko nagradi, ki nagrajuje odličnost digitalnih projektov. O športno-turističnem projektu je v 6 letih ustvarjanja spregovorila za številne medije. Je avtorica knjige o jezerih: The Slovenia Lakes


9. 3. od 16.00 do 18.00: Predavanje: Priložnosti na podeželju

Predaval bo Sašo Rupnik, raziskovalno – razvojni tehnolog na področju novih živil, mlad podjetnik in ustanovitelj znamke Mr. Fiber's, krekerji z visoko vsebnostjo vlaknin. Sašo je entuziast nad inovativnimi in alternativnimi matriksi živil.

Predavanje se bo dotaknilo trendov in priložnosti na podeželju, kot tudi osebne zgodbe uspeha predavatelja na področju prehrambene industrije.


16. 3. od 16.00 do 19.00: Predavanje: Pomen prodaje

Dobra poslovna ideja, ki jo uspete razviti do določene stopnje se velikokrat zatakne pri prodaji. Še tako dober produkt brez pravilnih korakov prodaje ne bo dosegel uspeha. Na predavanju se bomo seznanili z vrstami prodaje, spoznali razliko med prodajo in trženjem, postprodajnimi storitvami … osnovami prodaje, da vaša poslovna ideja postane poslovni uspeh.

Predavala bo Monika Povšič, izkušena poslovna ženska z dokazano zgodovino dela v marketinški in oglaševalski industriji. Usposobljena za marketinško strategijo, digitalni marketing, družbene medije, prodajo oglasov, PR in neposredni marketing. Ima močan poslovni razvoj in prodajno usmerjena strokovnjakinja.


23. 3. od 16.00 do 19.00: Predavanje in praktični prikaz: Intelektualna lastnina

Ali Luka Dončič praznuje 26. april? Ali je dovoljeno, da slovenska zastava zasveti na tak način?

Na zanimivih primerih bo razložen patent, model, znamka, geografska označba ter prikazani ponaredki, zaseženi s strani carine, predavanje bo izvedla strokovnjakinja iz Urada za intelektualno lastnino.

Varstvo pravic intelektualne lastnine ureja pravo intelektualne lastnine, ki zajema dve področji, in sicer industrijsko lastnino in avtorsko pravo. Med pravice industrijske lastnine spadajo patent, znamka, model in geografska označba.


PRIJAVE IN VEČ INFORMACIJ

Udeležba na predavanjih in delavnicah je brezplačna, število mest je omejeno, zato so potrebne predhodne prijave na vsako predavanje / delavnico posebej, na elektronski naslov natasa.rupnik@kstm.si ali 051/680-220.


Image title


Temperatura bazen Sevnica

  • temperatura zraka: 27, 7 °C
  • temperatura mali bazen: 22, 4 °C
  • temperatura veliki bazen: 22,1 °C