Javni zavod za kulturo, šport, turizem
in mladinske dejavnosti Sevnica

Sopotniki - brezplačni prevozi za starejše


Image title


V občini Sevnica smo aprilom 2017 začeli izvajati storitev brezplačnih prevozov za starejše, ki starejšim zagotovlja višjo kakovost življenja. 

Storitev brezplačnih prevozov za starejše v občini Sevnica izvajamo v Zavodu Sopotniki v sodelovanju z Občino Sevnica in Javnim zavodom za kulturo, šport, turizem in mladino Sevnica (KŠTM). 

Občina Sevnica je prepoznala skladnost potreb po mobilnosti starejših občanov s poslanstvom Zavoda Sopotniki, ki se glasi: želimo preprečiti ali prekiniti izoliranost in osamljenost starejših prebivalcev iz predvsem manjših, odročnejših krajev, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma. Poleg prevozov starostnikom zagotovljamo tudi spremstvo prostovoljca, ki jih po potrebi pospremi k zdravniku, po nakupih ali drugih opravkih, ga počaka in odpelje nazaj domov. 


Za starejše

Za rezervacije prevozov nas lahko starostniki, nad 65 let, ki ste v penziji, pokličete od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure, na:

031 338 187 

Ob rezervaciji prevozov poveste, kdo ste, kam ste namenjeni, kdaj potrebujete prevoz, koliko časa bo opravek trajal, ali pri tem potrebujete spremstvo in ali potrebujete tudi prevoz nazaj domov.

Za rezervacijo prevozov se je potrebno naročiti vsaj teden dni vnaprej. Ta način omogoča, da zagotovimo prevoz kar največjemu številu ljudi. Prevoze prav tako zagotavljamo od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure. Ob vikendih in praznikih ne vozimo.

Sopotniki smo več kot prevoz. Na poti starostnikom delajo družbo in za vas poskrbijo prijazni prostovoljci.


Image titleProstovoljci, vabljeni! 

Vozniki Sopotnikov so prostovoljci vseh let in poklicev, ki svoje delovne, študijske in druge obveznosti lahko uskladijo s prostovoljskim delom.

Vseskozi v svoje vrste vabimo nove prostovoljce. Če radi pomagate, vozite in se pogovarjate s starejšimi, vas vabimo, da postanete del super ekipe. Brez skrbi, preden greš samostojno na teren, te počasi uvedemo in smo ti vseskozi na voljo.

Delo prostovoljcev je preprosto in lepo:

  • po razporedu voženj z namenskim službenim vozilom odpelješ starejše po opravkih; 

  • med prevozom se pogovarjaš, izmenjaš izkušnje, nasvete, zgodbe in po potrebi nudiš spremstvo.

Vsi, ki bi želeli postati prostovoljci – vozniki, prosimo, pokličite nas na 031 338 187 ali nam pišite na info@sopotniki.org. Vabljeni! 


Klice starejših, prevoze in delo prostovoljcev usklajuje koordinatorka enote, ki je od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure, prisotna v Mladinskem centru v Sevnici, na Trgu svobode 10 (v prostorih stare knjižnice).


Več o nas, vabljeni, da si prebereta na: 

www.sopotniki.org 

www.facebook.com/sopotniki

Temperatura bazen Sevnica

  • temperatura zraka: 27, 7 °C
  • temperatura mali bazen: 22, 4 °C
  • temperatura veliki bazen: 22,1 °C