Javni zavod za kulturo, šport, turizem
in mladinske dejavnosti Sevnica

Tečaj LEGO robotike v Mladinskem centru Sevnica

Z veseljem sporočamo in vas vabimo na delavnice LEGO robotike v Mladinski center Sevnica. Z oktobrom začenjamo s prav posebnim brezplačnim tečajem LEGO robotike za najmlajše. Tečaj s katerem bo vaš otrok pridobil praktično in izkustveno znanje o robotiki, sodobni tehnologiji in programiranju. Cilj tečaja je, da otroke pripeljemo preko meja njihovih trenutnih sposobnosti, jih vzpodbudimo v uporabo svoje kreativnosti, jih spodbuditi za timsko delo in reševanje izzivov ter ustvariti okolje, kjer razvijajo socialne veščine.

Na  tečaju sestavljamo robote in naprave, ki jih opremimo z motorji in senzorji. Sestavljenemu stroju se naučimo posredovati ukaze, s pomočjo katerih ga upravljamo. Za programiranje uporabljamo programsko opremo, ki omogoča enostavno programiranje robotov in naprav s pomočjo ikon. Koliko različnih robotov lahko sestavimo in koliko nalog lahko robot opravi, je omejeno le z našo domišljijo.

Delavnica oziroma tečaj je primeren za otroke od 1. do 5. razreda. Tečaj LEGO robotike se bo izvedel v osmih delavnicah. Delavnice bodo potekale ob ponedeljkih, od 17. do 18. ure. Prva, uvodna delavnica bo v ponedeljek, 3.10.2022, zadnja pa 28.11.2022. Za optimalni uspeh je priporočljiva udeležba na vseh delavnicah.

Na tečaj LEGO robotike se je potrebno predhodno prijaviti, saj je število mest omejeno na 8 otrok, delavnice so brezplačne. Prijave in več informacij na natasa.rupnik@kstm.si.

Image title


Image title