Javni zavod za kulturo, šport, turizem
in mladinske dejavnosti Sevnica

Veter v laseh

S športom do zabave z družino! To je osrednji slogan letošnje vseslovenske akcije Veter v laseh, ki se bo že 19. leto zapored odvijala v številnih krajih po celi Sloveniji. V času od konca aprila pa vse do začetka oktobra se bo na 60 prireditvah na različnih prizoriščih družilo okoli 10.000 udeležencev iz cele Slovenije. 

Cilj akcije, ki je namenjena mladim med 6. in 25. letom starosti, je širiti ljubezen do športa in predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa in kot protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Ob mednarodnem letu družine, ki ga obeležujemo prav letos, bo akcija potekala ob predstavitvi športnih aktivnosti kot kvalitetnega načina druženja za celo družino.

Image title


»Veter v laseh« obogatil Teden otroka

Ob Tednu otroka, ki je potekal med 6. in 11. oktobrom, so bile na šolah v občini Sevnica izvedene številne prireditve v sklopu projekta »Veter v laseh«. Gre za pridružitev že 18. vseslovenski športno-družbeni akciji Športne unije Slovenije, h organizaciji katere je v sodelovanju s šolami pristopil javni zavod KŠTM Sevnica s podporo Občine Sevnica. 

Cilj akcije je bil med mladimi širiti ljubezen do športa ter predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa, hkrati tudi kot najboljšo protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Že med tednom so se po vseh šolah sevniške občine odvijali predvsem športno obarvani dogodki, obogateni s preventivnimi vsebinami o pasteh raznih oblik odvisnosti, o cestno-prometni varnosti in zdravem načinu življenja, urnik so dopolnili tudi kulturni dogodki. Zaključek celotedenske akcije »Veter v laseh« pa je bil minulo soboto, 11. oktobra, ko je v Sevnici potekal zaključni festival. 

Na osrednjem prizorišču, pri Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica, so se po prihodu vseh sodelujočih šolarjev iz Sevnice in Boštanja zvrstili pozdravni nagovori župana Srečka Ocvirka, direktorice KŠTM Sevnica Mojce Pernovšek, predstavnice Športne unije Slovenije Mojca Grojzdek, ravnateljic Mirjane Jelančič in Vesne Vidic-Jeraj ter posebnega gosta, znanega odbojkarja iz Sevnice Andreja Flajsa. Sledile so športne aktivnosti na športnih poligonih, fitnes napravah na prostem in v športnem domu, se preizkusili v bowlingu in speedbadmintonu, se srečali z gasilci in prisluhnili vzgojno-izobraževalnim vsebinam.